Începând de la sfârșitul lunii aprilie, pacienții Spitalului Wellborn Militari pot beneficia de monitorizarea tensiunii arteriale, prin montarea sistemului Holter TA, ce constă în masurarea automata a tensiunii arteriale la intervale de timp prestabilite timp de 24 ore, în timp ce pacientul își desfășoară activități zilnice uzuale.

În ce constă pachetul de investigații oferit GRATUIT?

Rolul acestei investigații este de a înregistra valorile tensiunii arteriale în condiții de viață obișnuite pentru pacient, în afara cabinetului medical. Monitorizarea Holter TA presupune montarea unui aparat de mici dimensiuni care se poarta sub haine și măsoară valorile tensiunii arteriale cu ajutorul unei manșete montate in jurul bratului. Aparatul va înregistra valorile TA sistolice și diastolice măsurate, precum și frecvența cardiacă, informații ce vor fi stocate în memoria aparatului.

După încheierea perioadei de monitorizare (de obicei 24 ore) trebuie să vă prezentați la cabinet pentru scoaterea dispozitivului de înregistrare, descărcarea și interpretarea datelor .

Unde pot beneficia pacienții de monitorizarea Holter TA?

Pacienții se pot programa pentru o astfel de investigație cardiologică în cadrul Spitalului Wellborn Militari (031.9105, office@wellborn.ro, strada Dezrobirii, nr. 27-29, București).

Perioada campaniei: 24 aprilie – 30 mai 2018

Medic: Dr. Cristina Ștefan, Medic specialist cardiolog.

Când este indicată monitorizarea Holter TA?

Investigația se adresează pacienților cunoscuti hipertensivi pentru evaluarea eficacitatii tratamentului, pacientilor cu valori tensionale oscilante sau necontrolate, a celor cu suspiciune de hipertensiune sau la risc de a dezvolta hipertensiune arteriala.