In cadrul primului Spital de Fertilitate si Medicina Materno-Fetala din Romania, Wellborn, oferim servicii medicale complexe, precum cele de preventie, depistare si diagnosticare completa a afectiunilor ginecologice. Bazandu-ne pe experienta medicala validata prin reusite, consideram esentiala personalizarea tratamentelor in functie de un set de criterii.

Fiecare dintre pacientii nostri beneciaza de suport logistic complex (atat propriu, cat si in parteneriat cu laboratoare de prestigiu). Suntem printre putinele one-stop clinic din Romania si, printr-un continuu parteneriat cu tot ceea ce inseamna  spitalul Wellborn, putem asigura tratamentul majoritatii bolilor ginecologice depistate in ambulatoriul de specialitate.

Segmentul de obstetrica (depistarea si urmarirea sarcinii) se realizeaza prin angrenarea  unor subcompartimente de diagnostic prenatal (include compartimentul de imagistica medicala si pe cel de medicina materno-fetala, ce au dotari la cel mai inalt standard).

Colectivul de medici specializati aplica standarde de urmarire prenatala unanim recunoscute.

Perioada sarcinii si primele saptamani de viata ale celui mic pot trezi o multime de intrebari pentru proaspetii parinti. De aceea, la Wellborn, ne-am propus să cream o relatie cu fiecare pacient in parte, ajutandu-va sa pasiti cu incredere in noul dumneavoastra rol.

Servicii medicale decontate prin CNAS

Procedurile chirurgicale din acest departament se pot efectua in cadrul spitalului Wellborn prin contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Mai multe detalii despre cum puteti beneficia de proceduri chirurgicale decontate de CNAS, gasiti pe http://www.wellborn.ro/servicii-medicale-gratuite-pentru-sanatatea-femeii.html

Amniocenteza

Amniocenteza este o procedura medicala minim invaziva prin care se urmareste obtinerea unei cantitati de lichid amniotic in vederea efectuarii de teste pentru depistarea unor afectiuni genetice .Lichidul amniotic este lichidul in care pluteste fatul si contine in mod normal si celule fetale. Cantitatea de lichid extrasa nu afecteaza fatul intrucit acesta se reface . Obtinerea probei de lichid amniotic se face prin introdcerea sub control ecografic a unui ac lung dar foarte subtire ,sub anestezie locala sau generala, in conditii de asepsie, prin peretele abdominal matern si prin peretele uterin pina in cavitatea amniotica , intr-o zona in care nu se afla fatul ( o zona libera).

Lichidul recoltat este apoi trimis catre laboratoare specializate in analize genetice. Acestea izoleaza celulele fetale si analizeaza structura materialului genetic continut de acestea dindu-ne informatii despre eventualele anomalii ca numar de cromozomi si/sau ca structura.

Aceasta este o procedura de diagnostic si nu una de screening, analiza genetica a lichidului amniotic obtinut dind un rezultat concret si nu un risc/grad de risc.

Colposcopia

Numarul femeilor diagnosticate cu cancer de col uterin a crescut ingrijorator in ultimii ani, iar una dintre metodele de investigatie pentru cancerul de col uterin este colposcopia. Aceasta este o metoda de investigatie neinvaziva cu ajutorul careia se poate examina colul uterin. Colposcopia este recomandata atunci cand sunt observate modificari ale testului Babes Papanicolau, atunci cand se depisteaza prezenta virusului HPV, dar si ca un control preventiv.

Interventiile asupra colului

Tot mai frecvent se pune, in cabinetele de specialitate, diagnosticul de “rana pe col”. De cele mai multe ori acest diagnostic nu necesita nici un fel de tratament, insa, atunci cand examenul citologic (examenul Babes-Papanicolau) si/sau cel colposcopic pun intr-adevar in evidenta o leziune a colului uterin, trebuie intervenit chirurgical.

Interventiile chirurgicale la nivelul colului uterin sunt interventii mici sau de anvergura medie. De cele mai multe ori pacienta nici nu necesita internare, putand pleca din Spital/ cabinet ginecologic (este de preferat insa, ca interventia sa se efectueze in mediu intraspitalicesc) la cateva ore dupa interventie.

Una dintre interventiile chirurgicale des practicate in patologia colului uterin este electrorezectia cu ansa diatermica (ERAD) a unui fragment (“suspect” din punct de vedere clinic, colposcopic, etc), cu trimiterea acestuia la examen histopatologic; este foarte important ca piesa de rezectie sa fie analizata de catre medicul anatomo-patolog pentru a exc;ude o leziune premaligna sau maligna – cancer de col uterin. Este foarte important de stiut, avand in vedere ca pacientele ce se adreseaza specialistului sunt paciente tinere, ca aceasta interventie nu afecteaza fertilitatea pacientei.

O alta interventie, de amploare mai mare (necesita anestezie – generala sau locoregionala), este conizatia colului uterin. Ea se adreseaza aceleiasi patologii a colului uterin, insa este rezervata cazurilor in care leziunea/”rana” de la nivelul colului uterin este mai extinsa.

Este important de stiut pentru paciente ca recuperarea postoperatorie este foarte rapida, pacienta putandu-si relua activitatile zilnice (cu exceptia contactuluisexual), imediat postoperator.

Aflați lista completă de servicii medicale