Creștem șansele la sănătate! În Spitalul Wellborn Băneasa, pacientele beneficiază de investigații ginecologice decontate

Afecțiunile de ordin ginecologic sunt printre principalele cauze ale celor mai grave afecțiuni instalate în rândul femeilor din România. Și cum prevenția și intervenirea la timp pot scădea semnificativ incidența cazurilor severe, Rețeaua Medicală Wellborn le oferă pacientelor sale acces la investigații ginecologice gratuite, decontate de Casa de Sănătate, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie: consultații și ecografii transvaginale.

Care sunt afecțiunile ce pot fi identificate cu ajutorul celor 2 investigații?

Investigațiile au rol atât la nivel exploratoriu, cât și pentru depistarea unor afecțiuni ale aparatului genital feminin sau pentru a urmări dinamica evolutivă sau involutivă a acestora.

Când este indicată ecografia transvaginală:

 • Diagnosticarea tumorilor uterine și ovariene: chisturi (simple/complexe), tumori ovariene solide (benigne/maligne)
 • Monitorizarea ovulației
 • Diagnosticarea tumorilor uterine polipi intracavitari, fibroame uterine, etc.
 • Diagnosticarea afecțiunilor trompelor uterine
 • Stabilirea existenței unei sarcini extrauterine (ectopice)
 • Stabilirea cauzei sângerărilor vaginale anormale sau a menstrelor neregulate

Ecografia transvaginală este metoda cea mai sigură de a detecta eventualele afecțiuni ale fătului și de a obține informații despre acesta, cum ar fi mărimea și poziția.

Ambele investigații sunt non-invazive, neiradiante și nedureroase, deci lipsite de riscuri și de contraindicații.

Ce presupun cele două consultații?

Beneficiile oferite de tehnologia imagistică avansată, precum și specializarea medicului sunt două dintre cele mai importante coordonate ale investigațiilor medicale. Cu toate acestea, cooperarea pacientului, anamneza (explicarea detaliată a eventualelor simptomatologii, observații existente) și deschiderea către urmarea cu strictețe a recomandărilor medicale sunt esențiale în obținerea unui rezultat final de succes pentru sănătate.

De asemenea, în timpul manevrelor medicale, este recomandată relaxarea totală și ascultarea explicațiilor primite din partea medicului.

Care sunt documentele de care au nevoie pacientele pentru a beneficia de gratuitate?

 • Bilet de trimitere de la medicul de familie
 • Card de sănătate

Programări rapide:

De ce este importantă alegerea corectă a unei clinici medicale specializată?

Chiar dacă investigațiile sunt unele extrem de întâlnite, tocmai faptul că sunt considerate a fi de bază în diagnosticarea corectă a patologiilor ginecologice le fac a fi privite cu maximă responsabilitate și seriozitate atât de către pacienți, cât mai ales de către medici.

 • Prin clinicile sale, Rețeaua Medicală Wellborn este specializată în servicii medicale ginecologice și complementare: Reproducere Umană Asistată și Tratamentul infertilității, intervenții chirurgicale asociate, laborator propriu de analize
 • Peste 30 de medici proprii și colaboratori specialiști și ultraspecializați
 • 2 spitale în București

Rezultate medicale la standard