Cu peste 12 ani experiență validată prin peste 2500 de pacienți operați, medicul George Sirețeanu (Medic specialist Chirurgia Obezității) se alătură echipei medicale Wellborn, pacienții putând beneficia de competențele sale în Spitalul Wellborn Militari. Printre cele mai importante competențe ale medicului George Sirețeanu se regăsesc: Chirurgie bariatrică (a obezității), Chirurgie colo-rectală, Chirurgie hepato-biliară, Chirurgie ginecologică, Chirurgia sânului.

Pentru că în România 55% din populația din România suferă de obezitate, în Spitalul Wellborn Militari, pacienții se pot programa pentru a beneficia de consultații gratuite de specialitate.

CHIRURGIA BARIATRICĂ este dată de un ansamblu de proceduri chirurgicale efectuate la nivel gastro intestinal, menite să determine scădere ponderală în cazul pacienților cu obezitate extremă.
Intervențiile de acest tip se adresează pacienților cu IMC> 40 kg/mp, dar și pacienților cu IMC > 35 kg/mp, ce  prezintă patologii asociate, precum diabetul de tip II și afecțiuni cardiovasculare.

“Chirurgia bariatrică s-a demonstrat a fi cea mai eficientă metodă de scădere ponderala, în cazul obezității morbide. A fost demonstrat faptul că modifica benefic statusul metabolic prin îmbunătățirea metabolismului lipidic, a hipertensiunii și a diabetului de tip II, scăzând astfel riscul cardiovascular. Intervențiile bariatrice sunt recunoscute ca proceduri metabolice gastro-intestinale, având un rol fiziologic mai mare decât simple intervenții de slăbire, fiind aplicate din ce în ce mai mult și pacienților cu obezitate mai puțin severă, cu rezultate deosebite.”, dr. George Sirețeanu.

Obezitatea poate afecta cordul prin influențarea factorilor de risc precum dislipidemia, hipertensiunea, intoleranta la glucoză, markerii inflamatori, apnea obstructive de somn/ hipoventilația, statusul protrombotic, pe lângă mecanismele nerecunoscute încă.

Pentru programări, pacienții pot suna la numărul de telefon: 031.9105 sau pot trimite o solicitare pe adresa de e-mail 0ffice@wellborn.ro.