Sarcină cu evoluție favorabilă dupa miomectomie laparoscopică (fibrom uterin voluminos – 12 cm)

Departamentul de Chirurgie Minim Invazivă (Laparoscopie/histeroscopie operatorie) din cadrul Spitalului Wellborn Băneasa a efectuat o intervenție chirurgicală într-un caz diagnosticat cu fibrom uterin voluminos (10cm).

În vârstă de 30 de ani, pacienta se află sub atenta monitorizare a echipei de medici specialiști din cadrul Spitalui Wellborn, în vederea obținerii unei sarcini, fiindu-i recomandat tratament chirurgical de specialitate.

S-a intervenit laparoscopic, moment în care s-a evidențiat un fibrom uterin voluminos, cu diametrul de 12-13 cm, cu dezvoltare subseroasa si intramurală, localizat pe peretele posterior uterin, spre fundul uterin. În vederea tratării acestuia, s-a practicat miomectomie laparoscopică.

Ca urmare a intervenției chirurgicale efectuate, echipa de medici specialiști a observant o evoluție post-operatorie favorabilă, pacienta recuperându-se rapid și beneficiind de toate avantajele și dotările medicale ale departamentelor de ATI, respectiv de condițiile de internare, monitorizare și supervizare medical.

Un aspect esențial este dat de faptul că nu au fost înregistrate în cazul pacientei dureri post-operatorii semnificative.

La opt luni postoperator, pacienta a obținut sarcină în mod spontan (fără proceduri de reproducere umană asistată).

Examenul ecografic efectuat la 32 de săptămâni de sarcină a evidențiat o grosime de 10 mm a peretelui uterin la nivelul cicatricei post-operatorii.