Laborator

Laboratorul de analize medicale al spitalului Wellborn și al clinicilor Promed System funcționează din anul 1996, într-un spațiu amenajat conform celor mai moderne exigențe privind activitățile de laborator.

Datorită aparaturii și tehnicii moderne, personalului calificat, dar și datorită experienței de peste 15 ani, oferim analize medicale de înaltă calitate și acuratețe, fiecărui pacient.

Aparatura performantă și tehnicile de lucru permit un diagnostic de laborator de fidelitate, aparatele din dotare și reactivii folosiți corespund celor mai exigente norme europene de calitate.

Laboratorul este în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar pentru a crește calitatea serviciilor oferite, laboratorul este acreditat Renar conform ISO 15189.

În același scop, laboratorul derulează, încă de la începutul activității sale, controale de calitate interne cu materiale de referință. Acuratețea rezultatelor este confirmată prin participarea la controale externe de calitate. În prezent se efectuează controale externe de calitate sub egida unor foruri recunoscute pe plan național și internațional: RIQAS, Hematrom, Labquality.

Punctele de recoltare din rețeaua noastră sunt modern echipate (conform celor mai recente reglementări din domeniu) pentru a asigura cele mai bune condiții de igienă, securitate biologică, precum și tot confortul pentru pacienții noștri.

Prin colaborarea cu laboratoarele de referință din țară și din Uniunea Europeană, oferim pacienților noștri o gamă completă de peste 400 de analize diferite, din următoarele domenii:

  • Biochimie
  • Imunologie
  • Hematologie
  • Microbiologie
  • Citologie și citogenetică
  • Biologie moleculară
  • Anatomie patologică
  • Genetică
  • Alergologie.

Prelucrarea datelor se face în sistem computerizat, prin intermediul unei aplicații speciale de laborator, asigurându-se astfel centralizarea și validarea rezultatelor pentru emiterea buletinelor de analize.

Pentru pacientii noștri am creat aplicația „Rezultate analize” care permite accesarea online a rezultatelor analizelor proprii. Acestă aplicație de informare oferă posibilitatea de a afla în cel mai scurt timp rezultatele analizelor.

Personalul laboratorului este format din medici, chimiști, biologi și asistenți medicali cu îndelungată experiență și calificare.

Echipa

Dr. Gabriela Puianu
Medic primar în medicină de laborator

Biolog Daniela Tiu
Biolog principal
Specializare biologie celulară și genetică
Specializare imunologie clinică
Competență în diagnostic microbiologic

Chimist Mihaela Ungureanu
Chimist principal
Specializare biochimie clinică

Asistenți: Loredana Ceposu, Ileana Canuta, Silvia Vasalache, Daniela Nicolae.