Servicii gratuite prin CAS - Regim ambulatoriu - Ecografii morfologice trim I,II - Ecografii endovaginale - Consultatii ginecologice

Programul “Materna”


         Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va derula programul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București. Voucher-ul  Materna  București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.
Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va derula programul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București.


Voucher-ul Materna București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.


*Spitalele Wellborn sunt afiliate acestui program, proiectul derulându-se atât in Spitalul Wellborn Militari, cât și în Spitalul Wellborn Băneasa.


Actele necesare sunt:

֍ cerere-tip

֍ copie după C.I. a femeii gravide. În cazul vizei de reședință, copia se face și după verso-ul cărții de identitate.

֍ certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local.

֍ adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.

֍ la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

֍ documentul prin care se face dovada domiciliului/resedintei este cartea de identitate si viza de flotant. Nu sunt acceptate copiile de pe pasaport/permis de sedere/certificate de inregistrare etc.


Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:


1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.
2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA


1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

*Lista unităților este disponibilă pe site-ul www.dgas.ro.


Alte detaliice vă pot fi utile:

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune atât fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, începând cu data de 11 iunie 2018, cât și în format electronic, DOAR la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro (e-mailurile transmise mai devreme de data de 11 iunie 2018 nu sunt procesate).

Punctele de primire pentru dosarele acordării voucherelor materna, începând cu 11 iunie 2018 sunt:

1. #bebedebucuresti – Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1;

2. #bebedebucuresti – ( în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4;

3. #bebedebucuresti – ( în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

Program de lucru cu publicul , de luni până joi, 9:00 – 15:00.

Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de 200 x200 dpi.

Cererile transmise electronic care nu sunt scanate la rezoluția cerută sau care conțin documente în format jpeg., sau care sunt trasmise prin alte mijloace/la alte adrese de e-mail ale D.G.A.S.M.B., nu vor fi procesate.

În termen de maxim 30 de zile de la înregistrarea cererii și documentelor care o însoțesc, secretariatul tehnic constituit la nivelul D.G.A.S.M.B. analizează dosarele în fiecare zi de marți a săptămânii și întocmește lista persoanelor eligibile. Persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail, cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucher-ului. La ridicarea voucher-ului se poate prezenta gravida sau o persoana desemnată de către aceasta, print-o declarație a cărei model se va descărca de pe site-ul DGASMB.


*Alte detalii puteți afla accesând link-urile: 

1.  Info site - Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti -  http://dgas.ro/voucher-materna/

2. Anexa regulament acordare voucher :
https://www.wellborn.ro/images/cms.cmsdoc/original/anexa-regulament-acordare-voucher-materna83886.pdf


Rata de succes:

Rețeaua Medicală Wellborn a luat parte la acest proiect și ne bucurăm să vă informăm că rata de succes a sarcinii este de 50%. Până în momentul de față am avut ocazia să întâmpinăm pe lume două fetițe  si un baietel.

Conform statisticilor prezente afișate pe site-ul ASSMB.RO, din numărul total de sarcini în evoluție obținute cu ajutorul programului, 14% sunt regăsite în cadrul Wellborn. Șansele de reușită ale procedurilor de Reproducere Umană Asistată depind atât de experiența  medicilor, de gradul de performanță al echipamamentelor, cât și de vârsta pacientei. Wellborn se bucură de o rată de succes superioară, chiar și pentru femeile de peste 35 de ani.