Programul “Voucher Materna”Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București derulează Programul Voucher Materna București prin care acordă sprijin financiar femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale. 


Voucher-ul Materna se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.


Spitalele WELLBORN sunt afiliate acestui program, proiectul derulându-se în:

- Spitalul Wellborn Militari - Strada Dezrobirii 27-29, Sector 6

- Spitalul Wellborn Băneasa - Strada Brodina, Sector 1


Pentru detalii sau programări ne puteți contacta la numărul 031.9105


Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori, astfel:
- După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.

- După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.  În cazul în care valoarea investigațiilor efectuate depășește suma vouchere-lor, pacienta va achita diferența.


Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.


Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA:

- Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de Obstetrică-Ginecologie.
- Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.


Acte necesare:

- Cerere-tip;
- Notă informare beneficiari-GDPR;
- Declaratie de consimţământ;
- Copie după actul de identitate al femeii gravide/față-verso în cazul vizei de reședință;
- Certificat fiscal emis de către Direcția Taxe și Impozite Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local (valabil 30 de zile de la data eliberării);

- Adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii (eliberată cu cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii cererii);

- Copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuată (de preferat interpretarea ecografiei, nu pozele).

Doar gravidele cu domiciliul sau reședința în sectorul 5 depun documentele fără certificat fiscal, eliberat de către DITL. În baza protocolului dintre DGASMB și DITL sector 5, interogarea se efectuează de către personalul Biroului Voucher Materna.


Toate formulare pot fi descărcate de pe platforma programului.


Unde se pot depune cererile:

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune:

- fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00 la adresele:  Str. Constantin Mille, nr. 10, sector 1, București / Șos. Ștefan cel Mare, nr. 1, sector 1 / Str. Turnu Măgurele, nr. 17 A, sector 4

- în format electronic, DOAR la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro.