Ce presupune o consultatie de Infertilitate? Ne spune dna Dr. Carmen Ianiotescu

Categorie Blog medical | Data publicarii: 19-07-2018

Consultatia de infertilitate presupune o discutie cu medicul ginecolog (specialist in Reproducerea Umana Asistata) referitoare la istoricul medical al cuplului, cat si detalii legate de infertilitate, de preferat in prezenta ambilor parteneri.Este necesar ca la consultatie cuplul sa prezinte medicului toate investigatiile efectuate anterior, atat cele generale, cat si cele care sunt legate de partea de infertilitate. Pe langa investigatii, trebuie prezentate medicului si protocoalele interventiilor chirurgicale sau procedurilor de reproducere umana asistata efectuate, daca este cazul.


Un minim de investigatii pe care cuplul ar putea sa il prezinte medicului la prima consultatie de infertilitate, ar fi: analize generale, ecografie transvaginala, examen Babes Papanicolau, culturi de col uterin, dozari hormonale, spermograma.


Medicul va va adresa intrebari legate de modalitatea de incercare de a obtine o sarcina, antecedente personale patologice, investigatiile anterioare efectuate, iar apoi va va recomanda o serie de analize de laborator si investigatii imagistice, pentru a completa dosarul dvs de investigatii si pentru a stabili cat ma precis cauza infertilitatii in cuplu.


Mai apoi, la consultatiile ulterioare, vi se va propune un tratament individualizat si proceduri specifice de reproducere umana asistata, care va vor oferi cele mai bune sanse de a obtine o sarcina.