Fertilizarea in Vitro

Categorie Blog medical | Data publicarii: 29-05-2018

Dr. Carmen Ianiotescu, Medic specialist Reproducere Umană Asistată – Fertilizare in Vitro


Fertilizarea in vitro este un procedeu complex de reproducere umană asistată, în cadrul căruia ovocitele sunt fertilizate în laborator cu sperma partenerului, ulterior monitorizându-se evoluția embrionilor în incubator și finalizându-se cu transferul embrionilor în cavitatea uterină.

Indicațiile acestui procedeu sunt:

– Absența ambelor trompe uterine sau blocarea acestora

– Endometrioza severă

– Rezerva ovariană scazută

– Vârsta peste 40 ani

– Valorile spermogramei sever modificate

– Infertilitatea idiopatică

După ce recomandarea medicală este facută de către medic, cuplul trebuie sa efectueze un set complex de investigații medicale, care includ analize generale, hormonale, vaginale, virale și de spermă.

Protocolul de stimulare ovariană va fi individualizat, în funcție de problemele fiecărui cuplu. Tratamentul de stimulare ovariană este injectabil și în medie durează aproximativ 8-10 zile, după care are loc recoltarea de ovocite prin puncție ovariană ecoghidată, fertilizarea ovocitelor în laborator cu spermă de la partener, urmat de embriotransferul a unu sau doi embrioni, iar la aproximativ 10-14 zile de la acesta pacienta efectuează testul de sarcină din sânge (beta HCG) și află dacă este însarcinată sau nu.

Rata de succes a fertilizării in vitro este de aproximativ 30-40%, însă depinde de patologia fiecărui cuplu în parte, un factor de prognostic foarte important fiind vârsta femeii.


Programări consultații de specialitate:

Call Center: 031.9105

E-mail: office@wellborn.ro