Recomandări de nutriție și sport în endometrioză

Categorie Blog medical | Data publicarii: 20-05-2019

          

Endometrioza este o afecțiune bazată pe apariția în locuri neobișnuite a unui țesut similar endometrului:  la nivelul trompelor uterine, al ovarelor, pe intestine, pe peretele abdominal sau vezica urinara.  Un număr destul de mare al femeilor care suferă de endometrioză, se confruntă cu infertilitate și simptome severe, deși nu toate femeile diagnosticate experimentează aceeași gravitate a simptomelor.


                                                         

                    Importanța regimului alimentar


           Anumite alegeri ale stilului de viață pot influența progresia endometriozei și pot crește riscul de apariție a acesteia. Aceste alegeri pot avea, de asemenea, un efect asupra modului în care se dezvoltă afecțiunea, într-un mod dureros sau bine gestionat. Deși există o cercetare limitată în ceea ce privește impactul asupra nutriției în endometrioză, știm că ceea ce mâncăm are un impact mare asupra modului în care ne simțim. Acestea fiind spuse, experții consideră că respectarea anumitor principii dietetice poate ajuta la ameliorarea simptomelor legate de afecțiune.


         Se crede că o dietă echilibrată, nutritivă constând din alimente antiinflamatoare este benefică.Schimbarea dietei poate fi un proces dificil, dar lucrul cu un specialist calificat în nutriție pentru vă poate ajuta să faceți tranziția mai ușoară. Alături de noua dvs. dietă, vi se pot recomanda și anumite modificări ale stilului de viață. Acestea ar putea include renunțarea la fumat, consumul de apă și intensificarea activității fizice. Modificările de acest gen sunt considerate a contribui la reducerea simptomelor endometriozei.


               De reținut!


            Este important să ne amintim că schimbarea dietei nu este un proces peste noapte și că nevoile fiecăruia sunt diferite. Un declanșator alimetar al unui pacient va fi diferit de cel al altuia. Deși este posibil să dureze, să implice timp și efort, mulți descoperă că o dietă antiinflamatoare face o îmbunătățire semnificativă a calității vieții, dar în același timp nu trebuie să uităm că tratamentul curativ nu înseamnă dietă și mișcare, intervenția chirurgicală este unica soluție dovedită științific


Am reunit câteva informații și recomandări despre nutriție și sport, pentru a vă ajuta să creați un plan care să funcționeze pentru dvs. aici:

Recomandări de nutriție și sport în endometrioză