Săptămâna 4 de sarcină. Dezvoltarea embrionului

Categorie Blog medical | Data publicarii: 05-10-2023

 
         Săptămâna a patra marchează începutul dezvoltării embrionului. Acesta este momentul în care apar primele structuri ale bebelușului dumneavoastră. Vom explora evoluția embrionului și cum să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră în această etapă timpurie.


        În săptămâna a patra de sarcină, lucrurile devin din ce în ce mai interesante pe măsură ce embrionul dumneavoastră începe să se dezvolte într-un ritm alert. În această etapă timpurie, se formează primele structuri ale bebelușului dumneavoastră. Embrionul începe să formeze discul embrionar, care devine mai târziu sistemul nervos central, sistemul circulator și sistemul digestiv.


        Embrionul este mic, are aproximativ 1.5- 2.5 mm, dar deja își dezvoltă sistemul nervos și circulator. Acesta își stabilește conexiunile pentru a forma viitoarele organe și țesuturi ale bebelușului. Chiar dacă nu ați început să simțiți schimbări semnificative în corpul dumneavoastră, acesta este un moment crucial în dezvoltarea sarcinii.


        Cam de pe-acum, sarcina poate fi detectata cu un test facut acasa. La sfârșitul celei de-a 4-a săptămâni, embrionul începe să dezvolte placa neurală, care mai târziu se va transforma în creierul și măduva spinării.


        Este important să vă mențineți un stil de viață sănătos și să discutați cu medicul dumneavoastră despre suplimente și nutriție adecvată pentru a susține această dezvoltare embrionara incipientă. Continuați să ne urmăriți pe paginile Wellborn pentru mai multe informații despre ceea ce vă așteaptă în următoarele săptămâni.

 

Viitorul bebe e de mărimea unei semințe de muștar.


Articol scris de: Wellborn

Revizuit de: Dr. Irina Matei