Săptămâna 6 de sarcină: Primele bătăi de inimă

Categorie Blog medical | Data publicarii: 24-10-2023
Acum, ceva cu adevărat special se întâmplă în corpul dumneavoastră. În această săptămână, bebelușul dumneavoastră începe să dezvolte inima, iar primele bătăi pot fi detectate la ecografie. Acest moment este deosebit de emoționant pentru majoritatea viitoarelor mămici, deoarece este primul semn concret al vieții din interiorul dumneavoastră. În plus, în această etapă, este posibil să începeți să simțiți o varietate de simptome, de la oboseală crescută la sensibilitatea sânilor.

 

Dezvoltarea bebelușului

În această perioadă, inima bebelușului începe să bată și să pompeze sânge, iar creierul și sistemul nervos încep să se dezvolte. Brațele, picioarele și ochii încep să se contureze. Chiar dacă ești în continuare în primele etape ale sarcinii, nutriția ta joacă un rol esențial în dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău.

 Începe dezvoltarea tubului neural, precum și a mâinilor și picioarelor embrionului. Bebelușul începe să dezvolte primele structuri ale creierului, cum ar fi telencefalul și diencefalul. Viitorul nostru bebelus are aproximativ 5-6 mm. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre programarea primei ecografii și despre ce așteptări să aveți în ceea ce privește dezvoltarea sarcinii.

 

Simptome și sfaturi pentru mamă

Săptămâna 6 poate aduce cu sine simptome precum oboseala accentuată, sensibilitatea la mirosuri și greața matinală. Este important să acorzi o atenție specială nutriției tale și să consulți medicul pentru a primi suplimentele necesare, mai ales acidul folic, esențial pentru dezvoltarea neurală a bebelușului.


 Nu uita, fiecare sarcină este unică, iar corpul tău se adaptează într-un mod care este special pentru tine și pentru bebelușul tău. Dacă întâmpini orice nelămuriri sau probleme, nu ezita să consulți medicul specialist.


Stați alături de noi pe blogul Wellborn pentru a afla mai multe despre săptămânile următoare și modul în care să vă mențineți sănătoasă în această călătorie minunată.

 

Bebe e de dimensiunea unui bob de mazăre.


Articol scris de: Wellborn

Revizuit de: Dr. Irina Matei