Săptămâna 7 de sarcină: Formarea organelor bebelușului

Categorie Blog medical | Data publicarii: 06-11-2023

 

 


În săptămâna a 7-a de sarcină, bebelușul dumneavoastră continuă să se dezvolte rapid, are deja aproximativ 7-9 mm. În această etapă, organisme vitale încep să se formeze. Deși bebelușul este încă foarte mic, deja inima bate puternic, iar sistemele și organele încep să-și contureze forma. Printre acestea se numără creierul, ochii, ficatul, urechile și tubul neural, care este esențial pentru dezvoltarea sistemului nervos.


În afară de aceste transformări interne, este posibil să observați că simptomele precum greața și oboseala continuă să fie prezente. Asigurați-vă că vă mențineți planul de îngrijire prenatală și că discutați cu medicul dumneavoastră despre orice îngrijorare sau întrebări pe care le aveți. Cu fiecare săptămână care trece, călătoria dumneavoastră către maternitate devine tot mai fascinantă.

 

Alimentație echilibrată: Asigură-te că ai o dietă echilibrată și sănătoasă, bogată în proteine, fibre și vitamine. Evită alimentele nesănătoase și consultă un nutritionist pentru sfaturi personalizate, dacă este cazul.

Activitate fizică: Menține-ți un nivel adecvat de activitate fizică, adaptată stării tale de sănătate. Exercițiile ușoare, cum ar fi mersul pe jos, pot fi benefice și pentru starea ta de bine.

Odihnă și relaxare: Acordă-ți odihna necesară și evită stresul pe cât posibil. O minte și un corp relaxate contribuie la o sarcină mai sănătoasă.

Vizite regulate la medic: Nu uita să faci vizite regulate la medicul ginecolog pentru a monitoriza evoluția sarcinii.

Evită substanțele nocive: Renunță la fumat, alcool și alte substanțe nocive care pot afecta sănătatea bebelușului tău în dezvoltare.

 

Fătul e mare cât o afina.

 

Articol scris de: Wellborn

Revizuit de: Dr. Irina Matei