Săptămâna 8 de sarcină: Primele mișcări ale bebelușului - Ce trebuie să știți

Categorie Blog medical | Data publicarii: 09-11-2023
Felicitări pentru ca ați ajuns la săptămâna 8 de sarcină! În această etapă, bebelușul dumneavoastră devine tot mai mare, are deja 13-17 mm, începe să se miște, deși încă nu poate fi simțit de mămică. Deși este încă prea devreme pentru a simți aceste mișcări, acestea sunt semne că dezvoltarea bebelușului progresează în mod constant.


Dezvoltarea bebelușului:

În această săptămână, bebelușul dumneavoastră începe să semene cu o ființă umană micuță. Sistemul circulator începe să se dezvolte și se formează mâinile și picioarele, dar și organe vitale precum rinichii și vezica urinară.


Corpul mamei:

Pe măsură ce bebelușul dumneavoastră se dezvoltă, este posibil să simțiți câteva schimbări în corpul dumneavoastră. Multe femei experimentează oboseala și stările de greață în această perioadă, semne ale fluctuațiilor hormonale normale. Este important să vă odihniți și să vă acordați atenție corpului pentru a vă asigura că aveți o sarcină sănătoasă și liniștită.


Lucruri interesante de menționat:

Alimentația Sănătoasă: O alimentație echilibrată este esențială în această perioadă. Consumul de fructe, legume proaspete și alimente bogate în proteine vă poate asigura că bebelușul primește nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă.

Vizitele prenatale: Este timpul să vă programați prima vizită prenatală la medicul dumneavoastră. Acesta vă va ghida și vă va oferi sfaturi valoroase pentru a vă menține sarcina în siguranță și sănătoasă.

Sfaturi pentru sănătatea mentală: Sarcina poate fi o perioadă emoționantă, dar și provocatoare. Asigurați-vă că acordați atenție stării dumneavoastră de bine mental și căutăți suportul partenerului, familiei și prietenilor în această călătorie minunată.

 

Bebelușul este cât o zmeură.


Articol scris de: Wellborn

Revizuit de: Dr. Irina Matei