Spitalul Wellborn Băneasa acreditat ANMCS

Categorie Stiri | Data publicarii: 23-01-2020


                      

 Spitalul Wellborn Băneasa este acum acreditat ANMCS, categoria a II-a, cu recomandări. Conform datelor din 6 noiembrie 2019, din 158 de spitale acreditate, numai 41 se încadrează în categoria a II-a.

 Ce este acreditarea?

Acreditarea este modalitatea prin care se demonstrează că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă.
Acest lucru se realizează de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) care verifică modul în care acordă serviciile medicale și evaluează în ce măsură acesta corespunde standardelor de acreditare.

    Ce poate primi în plus un pacient care merge să se trateze la o unitate acreditată?

Pacientul care se adresează unei unități sanitare acreditate va avea siguranța că va fi corect informat asupra problemelor lui de sănătate, asupra posibilităților respectivei unități de a i le trata și asupra asigurării continuității îngrijirii medicale până la rezolvare. Într-o unitate acreditată există condiţii pentru aplicarea cele mai bune practici în domeniu și pentru luarea tuturor măsurilor pentru a evita riscurile ca pacientul să sufere prejudicii de orice fel pe durata tratamentului aplicat în respectivul spital.

  La ce folosește acreditarea?

Acreditarea confirmă că o unitate medicală dispune de resursele și de competențele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialitățile pe care le are în structură. Confirmă că o unitate medical poate face ceea ce spune că face. Prin urmare, pacienții vor avea o mai mare încredere de a se adresa unei unități medicale acreditate decât unei unități neacreditate.


Sursa: www.anmcs.gov.ro