ZyMōt, cea mai nouă tehnică de procesare a spermatozoizilor

Categorie Blog medical | Data publicarii: 18-11-2021

În cadrul procedurilor de  Reproducere Umană Asistată (Fertilizare In Vitro, Inseminare Intrauterină), probele de spermă native utilizate sunt prelucrate prin centrifugări repetate, cu scopul de a separa spermatozoizii mobili de cei imobili și de restul de celule din lichidul seminal. În acest fel se obține o cantitate mică de soluție concentrată de spermatozoizi mobili, activați, pregătiti pentru fertilizarea ovocitelor. Dezavantajul acestei metode este ca centrifugarea poate afecta calitatea spermatozoizilor prin cresterea indicelui de fragmentare al ADN-ului spermatic, dacă este făcută în mod repetat, timp îndelungat și cu număr crescut de rpm (rotatii pe minut).


Cum funcționează dispozitivul de separare a spermei ZyMōt?


Dispozitivul ZyMōt este o cameră de migrare care permite prelucrarea probelor de spermă native fără a fi necesare etapele centrifugării. Tehnica se bazează pe abilitățile naturale de mișcare a spermatozoizilor.


Avantajele tehnicii ZyMōt:


Conform studiilor, avantajele acestei metode constau în reducerea stresului oxidativ și a indicelui de fragmentare a ADN-ului spermatic. În consecință, sunt selectați cei mai buni spermatozoizi pentru fertilizare din punct de vedere al:

-mobilității

-morfologiei ( aspect normal microscopic)

-euploidiei ( normal genetic)