Screening Pentru Depistarea Precoce Activa A Cancerului De Col Uterin
    Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti asigură servicii medicale de screening, curative şi paliative în domeniul oncologic desfăşurând totodată o amplă activitate de învăţământ, cercetare, studii clinice, cu participare la derulare şi implementare a proiectelor din programele de finanţare europeană.

        
     Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti este o unitate sanitară de interes public, naţional, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Sănătăţii Publice.


Sursa: https://iob.ro/ro


Cancerul de col uterin este un neoplasm malign al colului uterin sau cervixului cum mai este numit. Se poate manifesta prin sângerare vaginală, dar simptomele sunt de multe ori absente până când cancerul e deja într-un stadiu avansat. Tratamentul constă în intervenție chirurgicală (incluzând excizie locală) în stadiile incipiente și chimioterapie împreună cu radioterapie în stadiile avansate ale bolii.


Examenul de screening tip Papanicolau poate identifica leziunile cu potențial canceros. Tratamentul bazat pe rezultatele acestui test poate preveni apariția cancerului. În țările dezvoltate, folosirea largă a programelor de detectare devreme a cancerelor de col uterin (numit și screening) a redus incidența cancerului invaziv de col uterin cu 50% sau mai mult. În România, conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, cancerul de col uterin se află pe primul loc ca și prevalență între cancerele la femei, și este a doua cauză de moarte între cancerele la femei


Preventia este mai bună decât terapia!

De aceea, Wellborn Băneasa și Wellborn Militari intră în Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin derulat prin Institutul Oncologic Bucuresti.


Ce trebuie să faceți?


Să vă programați și să vă prezentați la clinică, fără bilet de trimitere. Se recoltează fără cost suplimentar papanicolau convențional, pe lamă. După ce aveți rezultatul, vă puteți programa pentru interpretarea rezultatului.


Cui se adresează?


În acest program sunt incluse toate femeile din grupa de vârstă 25-64 ani, indiferent dacă sunt asigurate medical sau nu. Trebuie menționat faptul că, femeile care au beneficiat de acest program în ultimii 5 ani, nu mai sunt eligibile.


Vă așteptăm în Clinicile noastre din Militari și Băneasa!

Pentru alte detalii: 031.9105


Link util: https://iob.ro/ro/proiecte/screening-cancer-col-program-national