FIV cu ovocite donate Băneasa


FIV CU DONARE DE OVOCITE

Spitalul Wellborn Băneasa vine în sprijinul pacientelor care suferă de infertilitate cu programul “FIV cu ovocite donate”.


În cadrul Spitalului Wellborn Băneasa se pot efectua cu mare succes proceduri de FIV cu donare de ovocite vitrificate de la donatoare anonimă. În acest scop, clinica noastră va importa ovocite de la Banca Ovavit- Ovobank Spania, prima bancă de ovocite din Europa sau Ovogene Ucraina. Băncile au la dispoziție un lot mare de donatoare, cu vârste cuprinse între 18-35 ani, de diferite naționalități și fenotipuri și care sunt testate riguros din punct de vedere serologic, hormonal, ginecologic, genetic, psihologic, etc. Astfel, în urma aplicării investigațiilor și criteriilor de selectie, cca 30% din paciente vor fi selectate ca donatoare. 

    Indicațiile procedurii de FIV cu donare de ovocite sunt:

1.    Paciente cu insuficiență ovariană prematură sau menopauză precoce
2.    Paciente care au urmat tratamente oncologice (chimio sau radioterapie)
3.    Paciente ale căror ovare au fost extirpate chirurgical
4.    Paciente care au parcurs deja proceduri FIV cu ovocite proprii, la care s-a observat o calitate slabă a ovocitelor, în condițiile utilizării unor protocoale de stimulare ovariană, medicamente, doze de tratament diferite.
5.    Paciente purtătoare ale unor mutații sau boli genetice, cu risc de transmitere la făt.

    Indicația de procedură FIV cu donare de ovocite este stabilită de către medicul ginecolog cu supraspecializare în reproducere asistată. Acesta vă va recomanda o serie de investigații și analize, în urma cărora va stabili dacă vă este sau nu recomandată o astfel de procedură. Apoi va urma alegerea donatoarei și a tipului de pachet de ovocite, în urma consilierii cu unul din embriologii clinicii.

    Procedura este asemănătoare cu transferul de embrioni crioprezervați. Pacienta va urma doar un tratament pentru pregătirea endometrului în vederea transferului de embrioni, fără a fi nevoie de tratament de stimulare ovariană și recoltare de ovocite, ca în cazul unei FIV obișnuite.
    Ovocitele de la donatoare vor fi decongelate (devitrificate) și fertilizate cu spermatozoizii soțului/partenerului, în vederea obținerii de embrioni. Aceștia vor fi lăsați să evolueze în mediul de cultură, în laborator, timp de câteva zile (de obicei – 3-6 zile), iar ulterior vor fi selectați morfologic (după aspectul la microscop) și transferați în uterul pregătit în prealabil.

    Pentru mai multe informații, puteți contacta Coordonatoarele RUA Băneasa:

                Denisa Ciobanu: 0723 557 445

                denisa.ciobanu@wellborn.ro