Servicii gratuite prin CAS - Regim ambulatoriu - Ecografii morfologice trim I,II - Ecografii endovaginale - Consultatii ginecologice

Fiv cu ovocite donate

Spitalul Wellborn Militari vine în sprijinul pacientelor care suferă de infertilitate cu programul “FIV cu ovocite donate”.


Știm că o femeie se naște cu un număr presetat de ovule, pe parcursul vieții acest număr este în continuă descreștere iar altele nu vor mai fi produse. Astfel, până la vârsta de 30 de ani femeile pierd circa 88% din rezerva de ovule sănătoase. Principalul factor al scăderii rezervei ovariene este îmbătrânirea organismului, însă aceasta mai poate fi influențată de endometrioză, chimioterapie / radioterapie, ovare polichistice.

Atunci când rezerva ovariană nu mai permite realizarea unui tratament de fertilizare in vitro cu ovocite proprii, singura soluție pentru a obține o sarcină este fertilizarea in vitro cu ovocite donate, proaspete sau vitrificate, procurate de la băncile de ovocite care stochează acest material biologic în scop comercial.


Tratamentul FIV cu ovocite donate mai este recomandat și pacientelor care:
- s-au născut cu incapacitatea de a avea un răspuns ovarian normal;
- au intrat prematur la menopauză sau care au ajuns la vârsta ce nu le mai permite să conceapă natural;
- sunt purtătoare ale unor boli genetice;
- în urma unor proceduri anterioare au descoperit că nu pot să conceapă prin fertilizarea in vitro folosind ovocitele proprii;
- din motive medicale au suferit o intervenție de îndepărtare a ovarelor.


În prezent pe teritoriul României nu există bănci de ovocite, însă Spitalul Wellborn Militari prin colaborarea cu OVOVIT - Ovobank Spania poate intermedia importul pachetelor de ovocite vitrificate de la donatoare necunoscute. Ovobank este prima bancă de ovocite din Europa, donatoarele din baza de date sunt femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani care au stare foarte bună de sănătate fizică și psihică, au fost supuse unor examinări riguroase ginecologice, serologice și genetice.

La aproape doi ani de colaborare cu Ovobank, ne putem mândri cu rezultate excepționale, care ne plasează în topul clinicilor partenere din România.

Ce trebuie să știți:

Discuția despre ce înseamnă acest program și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați costă 150 lei și se obține cu un simplu telefon.
Programarea se face la embriolog IOANA NISTOR MANDACHE, prin departamentul RUA al Spitalului Wellborn Militari, Simona Tobă - 0731.002.895 / simona.toba@wellborn.ro).


Prețurile de procurare ale ovocitelor sunt cele din lista Ovobank, suntem singurii din țară care nu percepem adaosuri sau taxe. Practic vă veți plăti singură atât ovocitele, cât și valoarea transportului către Ovobank, după cum urmeză:
- pachet de 3-4 ovocite = 1650 Euro
- pachet 6-7 ovocite =  2850 Euro
- pachet 8-9 ovocite = 3950 Euro
- transport = 450 Euro

Există garanția că voi reuși să am un copil prin acest program? Din păcate nici noi, și nici Ovobank nu poate garanta succesul dumneavoastră. Ceea ce putem confirma, este că rezultatele noastre de până acum, ne permit să confirmăm că rata de sarcină cu ovocite vitrificate este de 80,77%

Oare donatoarea de ovocite se aseamănă fizic cu mine? Contra unui cost suplimentar, Ovobank prin programul de recunoaștere facială Ovomatch, va scana mai multe puncte faciale și le va compara, grație unui algoritm matematic, cu baza de date pentru a găsi cât mai multe donatoare similare cu pacienta receptoare. Anonimitatea este pe deplin garantată iar donatoarea selectată, pe lângă o compatibilitate fenotipică, va avea și o asemănare facială ridicată cu pacienta receptoare.

Dacă NU am partener și doresc un copil cu spermă de la donator, pot participa la acest program? DA, bineînțeles că se poate, tot ce trebuie să faceți este să parcurgeți mai multe materiale alături de embriologul nostru.