Microbiologie - analize de laborator

Categorie Articole | Data publicarii: 29-01-2021


Parte a Laboratorului CLINICII PROMED SYSTEM, Departamentul de Microbiologie furnizează servicii complete de diagnostic bacteriologic și micologic.

Printre analizele efectuate, enumerăm:

1. EXAMEN COPROPARAZITOLOGIC - pentru diagnosticarea parazitozelor intestinale, precum și eficiența tratamentului antiparazitar.
2. EXAMEN COPROBACTERIOLOGIC - urmăreste izolarea şi identificarea germenilor patogeni (Salmonella, Shigella).
3. CULTURĂ DIN EXSUDAT FARINGIAN ȘI NAZAL - pentru examinarea florei bacteriene a mucoaselor căilor respiratorii superioare, respectiv faringele şi nasul.
4. UROCULTURA - pentru punerea în evidenţă a infecţiilor de tract urinar.
5. CULTURĂ DIN SECREȚIA VAGINALĂ ȘI URETRALĂ - constă în examinarea florei bacteriene aerobe a mucoasei vaginale sau uretrale, inclusiv izolarea speciilor de Candida (cultură fungi).
6. CULTURĂ PENIANĂ - depistează infecții cutaneo-mucoase.
7. SPERMOCULTURA - identifică agenții patogeni responsabili de infecțiile tractului genital masculin.
8. CULTURĂ SECREȚIE COL UTERIN - identifică agenții patogeni responsabili de infectiile genitale feminine.
9. CULTURĂ SECREȚIE OTICĂ

- otite externe (ale pavilionului și conductului auditiv extern cu particularități proprii infecțiilor tegumentare);

- otite medii  (mai frecvente la copii în vârstă de 3 luni până la 3 ani, produse de Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes, Enterobacteriaceae, Staphylococcus aureus).  
7. CULTURĂ SECREȚIE CONJUCTIVALĂ - utilă în analiza microbiologică a secreției conjunctivale.
8. CULTURĂ SECREȚIE PURULENTĂ - bacteriologia plăgilor variază în funcție de locul anatomic și de mecanismul de producere (traumatism, manopere chirurgicale, arsuri).
9. EXAMENUL BACTERIOLOGIC ȘI FUNGIC DIN RACLAT LINGUAL - identifică agenții patogeni responsabili de infecții bucale favorizate de deficiențe nutriționale sau distrugerea florei bacteriene prin tratamente prelungite cu antibiotice pe cale orală, cauzând boli cu evoluție trenantă.
10. EXAMENE BACTERIOLOGICE ȘI FUNGICE (MICOLOGICE) DIN ALTE SECREȚII, PLĂGI, FISTULE, ABCESE.
11. MYCOPLASMA HOMINIS ȘI UREAPLASMA UREALYTICUM.

La cererea pacienților putem efectua ANTIBIOGRAMĂ (tehnică ce ne oferă informații privind rezistența unei bacterii la antibiotic) dar și ANTIFUNGIGRAMĂ pentru un diagnostic micologic complet.

Sub coordonarea medicului specialist în medicină de laborator, cu o vastă experiență profesionala. rezultatele se bucură de o mare acuratețe, fiind disponibile în 2-5 zile.

Laboratorul de analize al Clinicii Promed funcționează din anul 1996, este amplasat pe Strada Benone Georgescu 12A, Târgoviște, este acreditat RENAR și are contract cu CASDB și OPSNAJ.

Echipa este formată din medici, chimiști, biologi și asistenți medicali cu îndelungată experiență de laborator.

Date de contact: Telefon 031.9105 / Email: targoviste@clinica-promed.ro